Home » Teknologji » Kiber-dora mundëson që partnerin ta mbani për dore

Kiber-dora mundëson që partnerin ta mbani për dore

Londër, 16 prill 2010 (MIA) – Shkencëtarët kanë zhvilluar dorë roboti e cila mundëson të mbahet për dore personi i dashur derisa komunikojnë përmes internetit.

Dora lidhet në internet dhe mundëson personat të cilët flasin përmes internetit të përjetojnë ndjenjën e të prekurit.

Me këtë dorë mund të përshëndetemi, të bëjmë OK apo paqe. Pritet ajo të jetë në shitje nga fundi i vitit.

Programerët thonë se kjo dorë për momentin nuk është në gjendje të bëjë lëvizje të komplikuara.

Çmimi do të jetë rreth 20 dollarë për çift.

Punët me ndihmën e impulsave elektrike dhe është zhvilluar në Universitetin kinez në Hong Kong.

Leave a Reply

Reklama1

FEATURED VIDEOS

FLICKR PHOTO STREAM

'

© 2017 Shkupi.Mk. All Rights Reserved. Log in - Designed by Gabfire Themes