RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
Shëndetësi

Çadra, pse nuk na mbron tërësisht nga rrezet e diellit

Nën çadër, është më mirë që të vendosni dhe krem plazhi dhe kjo pasi një studim tregon se 34 për qind e rrezatimit ultravjollcë arrin të prekë lëkurën dhe pse mund të mendoni se është e mbrojtur.

Një studim i Hoze Antonio Martinez-Lozano, i kryer në Universitetin e Valencias dhe i botuar në Photochemistry dhe Photobiology.

Me një detektor të rrezeve UV dhe një model kompjuteri, ekspertët kanë studiuar atë çka ndodh nën ombrellë.

Kështu rezultoi se në çdo rast, rrezatimi shpërndahet dhe godet anash ose e penetron atë duke prekur lëkurën tonë.

RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA


RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
To Top