RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
Sport

FIFA lanson sistemin online të transferimeve – TMS

Që nga 1 tetori i vitit 2010, FIFA Sistemi i Transferimeve (TMS), duhet të përdoret për çdo transfer në futboll. TMS është një sistem online që supozohet se do t’i lehtësojë transferimet ndërkombëtare, t’i shpejtojë dhe t’i bëjë më transparente ato.

“Ky është moment historik për futbollin. TMS është një online sistem relativisht i thjeshtë, por që do të ketë imnpakt të jashtëzakonshëm në transferimin e lojtarëve. Falë TMS-së, autoritetet në futboll do të kenë më shumë detaje për çdo transfer”, theksoi Blatter për faqen zyrtare të FIFA-s.

Të dyja klubet duhet t’i japin TMS-së të njëjtat informacione, në të kundërtën, transferi do të bllokohet dhe federata përkatëse nuk do ta japë Certifikatën Ndërkombëtare të Transferimeve.

Në përgjithësi, më shumë se 30 detaje për secilin transfer duhet të vendosen në TMS, duke përfshirë informacione mbi lojtarin, klubin, të gjitha pagesat përfshirë shumën e transferit, kohën dhe detajet bankare. Me anë të këtij sistemi, pritet të përshpejtohet dukshëm procesi i transferimeve dhe do të mund të shohim dhjetëra prej tyre në ditët e fundit të afateve kalimtare.

RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA


RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
To Top