RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
Shëndetësi

Sekreti për zhdukjen e diabetit fshihet në kocka

Tiranë, 26 korrik 2010 NOA – Kockat mund të japin një zgjidhje të re në luftën kundër diabetit, sëmundjes së shekullit që së bashku me shëndetin e tepërt është përhapur më shumë në vendet e pasura.

Bëhet fjalë për një proteinë të rëndësishme për rregullimin e qarkullimit të indeve në kocka (për të zëvendësuar pëlhurën veshëse me eshtra të reja) e cila ndihmon dhe për kontrollin e sheqerit në gjak.

Eshtra, kështu, mund të ketë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e diabetit.

Kjo provë tregohet nga një studim i botuar në revistën “Cell” nga Gerard Karsenty në Columbia University Medical Center.

r.b/NOA

RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA


RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
To Top