RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
Kuriozitete

Shijoni pak verë gjarpri!

Me krimbat në shishet e tekillës tashmë jemi mësuar, por gjarpinjtë helmues në shishet e alkoolit nuk janë një pamje e zakonshme. Pijet alkoolike të zbukuruara me gjarpinjtë helmues janë të popullarizuar në Lindjen e largët.

Vera e gjarprit është pije alkoolike tradicionale e Vietnamit. Në shishen e alkoolit ata fusin gjarprin helmues.

Gjarpinjtë helmues zakonisht nuk hahen por përdoren si “mëlmesë” për shijen e pijeve, sepse alkooli asgjëson helmin dhe shkatërron përbërësit e tij aktiv, ndërsa pijes ia jep një aromë të pazakontë.

Nëpër Azi mund të gjenden pije të ndryshme me gjarpinj, por ajo origjinalja prodhohet kryesisht në Vietnam, Laos dhe Tajlandë.

RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA


RESPONSIVE LEADERBOARD AD AREA
To Top